Makrelfiskeri
Makrellerne kan fanges fra ydersiden af slusen og ud til og med havet. Når der er tusindvis af makrel, kan man fange flest inde i havneområdet. Alligevel skal man aldrig undervurdere makrelfiskeriet fra strandene og stenmolerne.
Sæsonen for makrelfiskeriet svinger en del. Generelt kan man sige, at chancerne er forholdsvis gode fra juni til og med september. Højsæsonen kan svinge, og derfor er der kun én ting at gøre, nemlig at gå ned og fiske og tage chancen. Det tager kun 5 minutter at gå til nordsiden af havnen fra campingpladsen, hvor en af de bedste fiskepladser er.
Til at fange makrellerne benyttes et makrelforfang med et blink i enden. Men ligesom til fangst af hornfisk, kan man også bruge en prop og et sildestykke, når makrellerne skal fanges.
Ålefiskeri
Der er både ål og ålekvabber i Thorsminde Havn. Ålene kan fanges overalt i havneområdet. De er lettest at fange i aften- og nattetimerne. Fiskeriet kan være godt både på indersiden og ydersiden af slusen. Det i øvrigt uanset om der er tale om nord- eller sydsiden.
Fra maj og frem til og med september er der både ål og ålekvabber at fange i havnen.
Et forfang med regnorm, børsteorm eller sandorm er at foretrække. Brug et almindeligt lod for enden.
Havbarsfiskeri
Havbarsen er en spændende sæsonfisk. Den kan blive op til 10 kg. Den slags størrelser er dog ikke fanget herhjemme endnu, men hvem ved, måske en dag. I Danmark er der uofficielt fanget havbars over 8 kg. samt en del over 6 kg.
Udover at kunne blive stor, smager havbarsen fortrinligt. Den kan fanges omkring ud/indsejlingen og fra strandene. Fiskeriet efter bedst fra juni og frem til og med september.
Et blink i sølv, sort/blå/sølv eller sølv/blå er det mest effektive.
Lystfiskeri efter regnbueørred
Regnbueørrederne fanges i put and takesøer. Her sættes de ud jævnligt og for et større eller mindre beløb kan man få lov til at fange dem. Nogle fiskesøer/put and takesøer har en begrænsning på, hvor mange man må fange, og andre har ikke. Tæt på Thorsminde Camping er der flere søer at vælge imellem.
Bøvling Put and Take, Bækmarksbro Put and Take, Oxriver og mest kendt af alle, Loch Nees Put and Take.
Der er et utal af metoder man kan benytte til at fange regnbueørreder med. Læs om nogle af dem her.
Lystfiskeri efter bækørred, havørred og laks
Åer med bækørreder er ikke en mangelvare i området. Nogle ligger forholdsvist tæt campingpladsen.
Flynder Å og Storå er de nærmeste muligheder, hvor Storå også byder på godt havørredfiskeri og laksefiskeri især. Danmarks længste laks er fanget i Storå (141 cm.).
Der er meget at sætte sig ind i, når der skal fiskes i Danmarks åer. Det samme gør sig gældende for de åer, som ligger tæt på Thorsminde Camping.
Fiskekort kan oftest købes her.
Reglerne for laksefiskeriet med mere i Storå kan man læse om her.
Regler, fiskekort og vigtig information
Fisketegn: Alle fra alderen 18 år og til man går på pension skal have Statens Fisketegn for at fiske i fjorden og i havet m.m.
Køb det her.
Mindstemål og fredningstider: Man skal altid være opmærksom på, at der er regler for hvor store de forskellige fisk skal være for at de må hjemtages, samt hvornår de må fanges. Læs mere om det her.
Ønsker du en fiskeguide, kan du booke en her.
Knæk og bræk med dit lystfiskeri nær Thorsminde Camping.
Skynd dig at få booket en hytte, så du kan nyde din fiskeoplevelse i Thorsminde